La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste o combinatie delicioasa de vinete coapte cu linte si o prajitura cu faina de migdale (frangipane) si caise.
Vinete cu linte
- vinete
- linte
- ceapa
- usturoi
- praz
- morcov
- boabe de coriandru
- seminte de pin
- ardei negru iute
- rozmarin
- cumin
- ulei de masline extravirgin Dileika
- tahina (pasta de susan de la Funky Fresh)
- lamaie
- foi de dafin
- sare
Vinetele se taie in jumatati iar pulpa se cresteaza cu varful unui cutit. Intr-un mojar zdrobim rozmarin verde cu sare grunjoasa si ulei de masline. Vom obtine o pasta cu care vom unge vinetele pe zona crestata. Le asezam intr-o tigaie din fonta si le trimitem la cuptor.
Lintea se incalzeste intr-un strop de ulei si peste ea adaugam tot amestecul de legume, apoi turnam apa pana ce o acoperim. Menta se marunteste si o adaugam peste legume impreuna cu frunzele de dafin si ardei iute negru. Amestecam si le lasam sa fiarba impreuna.
Blendam tahina cu zeama de lamaie si apa fierbinte pentru a obtine un sos fin. Pentru servire, asezam lintea cu legume, vanata coapta, pasta de tahina si seminte de pin.
Prajitura frangipane cu caise
- 350 g faina de migdale
- 150 g unt cu 82% grasime
- 180 g zahar
- 40 g zahar Bourbon
- 6-8 oua (5 cu galbenus dublu, 1 intreg, 3 galbenusuri)
- 100 g faina de grau
- coaja de lamaie sau alta aroma
Batem untul cu zahar bourbon si cu extract de vanilie si adaugam treptat faina de migdale, mixand intruna. Adaugam ouale, faina de grau si putina sare.
Caisele se rup in doua, se presara cu putin zahar si coaja de lamaie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia. Deasupra asezam jumatatile de caise, apoi dam la cuptor.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 21 iulie 2018: Prajitura frangipane cu caise | Vinete cu linte