Nimic nu se compara cu pastele facute in casa. Atat de simplu de facut si atat de gustoase! Chef Giorgio Passera vine la Sanatatea in Bucate cu doua retete de paste: linguine cu pesto si nuci si gnocchi con crema di gorgonzola.

Linguine cu pesto si nuci 

  • linguine
  • ulei de masline
  • pecorino
  • rucola
  • nuci
  • apa
  • sare

Facem un pesto din rucola, nuci si pecorino. Linguinele se fierb in multa apa cu sare.

Intr-o tigaie turnam putin ulei de masline si punem in ea linguinele fierte, impreuna cu putin din apa in care au fiert. Peste pastele din tigaie turnam pesto-ul obtinut din rucola si amestecam usor.

Gnocchi con crema di gogonzola 

  • cartofi
  • gorgonzola
  • smantana
  • unt
  • parmezan
  • oua
  • faina
  • piper
  • sare

Cartofii fierti in coaja se zdrobesc pana ce avem o pasta si se aseaza pe blat, in gramajoara de faina. In mijlocul pastei de cartofi facem un loc in care spargem ouale intregi si presaram sare. Framantam aluatul si din el formam bastonase groase de doua degete. Le taiem bucatele, le lasam la racit in frigider si le punem la fiert in apa cu sare timp de doua minute.

Pentru sosul de gorgonzola topim untul intr-o tigaie. Adaugam gorgonzola si smantana de gatit. Gnocchi se scot de la fiert direct in tigaia cu sosul de gorgonzola si se mai lasa pe foc un minut-doua.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 22 iulie 2018 – invitat Chef Giorgio Passera