Carnea  de strut este este o carne rosie care se apropie foarte mult ca textura si gust de cea vita si este o foarte buna sursa de proteine.

Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi.

Afla mai multe despre carnea de strut din articolul: Carnea de strut: cum o gatesti acasa

La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei a pregatit doua retete gustoase din carne de strut: steak de strut si ciulama de strut. Retetele, mai jos.

Steak de strut cu mango curry

  • carne de strut
  • usturoi
  • ceapa
  • ulei
  • boabe de mustar
  • tamarind
  • pasta de curry
  • turmeric
  • cumin
  • zahar de cocos
  • mango
  • sos iute cu ananas
  • ardei iute
  • sare

Ceapa se marunteste si se caleste in ulei vegetal cu putin usturoi si boabe de mustar. Stingem cu putin apa. Adaugam in tigaie tamarind, pasta de curry, turmeric, cumin, zahar de cocos. Le lasam putin sa-si elibereze aromele si mai adaugam apa.

Adaugam si bucatile de mango si lasam pe foc sa se inmoaie. Spre final adaugam sare si ardei iute maruntit, sos iute cu ananas.

Peste bucatile de carne de strut presaram sare si piper. Incingem grill-ul si rumenim bucatile de strut cate  6-7 minute pe fiecare parte. Carnea trebuie sa fie rozie la mijloc. Dupa ce o rumenim o lasam sa se odihneasca.

Ciulama de strut 

  • pipote si inimi de strut
  • ceapa
  • usturoi
  • unt
  • lapte
  • faina
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Pipotele si inimile se fierb. Ceapa si usturoiul se calesc. Se adauga 70 gr unt, faina, amestecam si stingem cu lapte. Obtinem un sos gustos pe care il subtiem cu zeama in care au fiert organele. Il mai lasam pe foc sa se lege apoi adaugam organele maruntite. Adaugam verdeata tocata dupa ce luam ciulamaua de pe foc.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 6 februarie 2016: Steak de strut cu mango | Ciulama de strut