Solyanka este o ciorba ruseasca, cu castraveti murati si afumatura. Un deliciu. Despre choux-urile cu scrumbie afumata, numai de bine. Regasiti mai jos retetele pregatite de Marius Tudosiei in emisiunea Sanatatea in Bucate.

Citeste despre: Scrumbia de Dunare afumata – produs cu indicatie geografica protejata

Solyanka

  • carne de vita
  • morcovi
  • pastarnac
  • afumatura
  • carnati
  • ceapa
  • rosii
  • supa de pui
  • castraveti murati
  • patrunjel
  • marar
  • sare

Castravetii murati se toaca si se fierb impreuna cu carnea de vita. Afumatura si carnatii se maruntesc si se rumenesc intr-o tigaie.

Legumele se toaca marunt si se calesc. Rosiile se dau si ele pe razatoare si se adauga in tigaie peste legume. Se mai lasa pe foc, apoi intreaga compozitie se toarna peste supa de carne si castraveti. Adaugam afumatura si carnatii si lasam la fiert. La final presaram patrunjel si marar maruntite.

Choux cu scrumbie afumata 

Aluat:

  • 50 g faina
  • 100 g unt
  • 150 ml apa
  • oua
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura:
  • scrumbie
  • smantana
  • branza Gruyere
  • piper
  • marar

Apa, o lingurita de zahar si putina sare, se incalzesc. Adaugam untul si dam in clocot. Luam de pe foc, adaugam treptat faina si amestecam pana ce se incorporeaza. In aluatul racorit adaugam si ouale, pe rand, apoi branza Gruyere razuita. Cu ajutorul unui pos formam choux-urile lipite intre ele, asezate intr-o tava cu hartie de copt.

Scrumbia afumata se dezoseaza si se marunteste cu o furculita apoi se amesteca cu zeama de lamaie, smantana si crema de branza pana ce avem un sos.

Servim choux-urile umplute cu crema de branza.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 1 septembrie 2018: Solyanka | Choux cu scrumbie afumata