Elena Arzak este unul dintre cei mai cunoscuti Chefi din lume. A inceput sa lucreze in restaurantul familiei sale pe cand avea 11 ani iar bunica ei era head chef. Tatal ei, Juan Mari Arzak este considerat unul dintre cei mai importanti Chefi ai New Basque Cuisine.

Elena a studiat in Elvetia si incepand din 1989 a lucrat in cele mai cunoscute restaurante din lume: Le Gavroche in Londra, cu Albert Roux si Michel Roux Jr, la Maison Troisgros, Le Louis XV cu Alain Ducasse si in 1997 s-a intors in Spania unde a lucrat la elBulli, apoi la Pierre Gagnaire in Paris.

Din 1996 a revenit in San Sebastian la Arzak, restaurantul familiei, unde lucreaza alaturi de tatal sau, cot la cot cu oamenii din echipa. Restaurantul Arzak are acum trei stele Michelin iar Elena Arzak a primit titlul de World’s Best Female Chef in 2012.

O masa la restaurantul Arzak este o experienta ce se invarte in jurul ingredientelor si aromelor locale impletite cu cele mai noi tehnologii in domeniul culinar.

Pe 8 septembrie 2018 am fost deosebit de onorati sa ii avem in vizita la Bacania Veche pe Elena Arzak si Edorta Lamo, un alt celebru Chef din Spania, insotiti de Adrian Hadean.

Ne-am bucurat si am fost mandri sa le oferim unora dintre cei mai cunoscuti Chefi din lume o parte dintre experientele gustative pur romanesti, produse artizanale din toata tara.

Vedeti cate ceva in live-ul facut de Adi Hadean 🙂

Citeste si articolul: Modele de revigorare a gastronomiei: Societatile Gastronomice din Tara Bascilor

Surse info: www.foodswinesfromspain.com, Wikipedia

Foto: Facebook Juan Mari Arzak