Adrian Hadean este invitatul lui Marius Tudosiei la Sanatatea in Bucate intr-o editie dedicata ingredientelor locale si gastronomiei romanesti.
Incercati si voi retetele de mai jos si bucurati-va de gusturi simple si bune, de-ale noastre.
Tocana de hribi cu mamaliga si ardei copti
- hribi
- ardei copti
- usturoi
- ceapa
- smantana
- piper
- sare
- codite de ceapa verde
Unul-doi hribi se curata, se taie pe jumatate si se rumenesc in tigaie in ulei alaturi de un catel de usturoi zdrobit. Ii vom folosi pentru decor.
Pentru tocanita maruntim ceapa si o calim cu putin usturoi, maruntim hribii si ii adaugam in tigaie impreuna cu codite de ceapa verde, asezonam cu sare. Adaugam smantana grasa si lasam sa scada. La final presaram patrunjel verde si ardei copt maruntit.
Ne bucuram de aceasta mancare autentica impreuna cu o mamaliga cu lapte, malai, smantana si branza de burduf si felii de hribi prajiti.
Citeste si articolul: Ciupercile de padure. Ce mancam?

- ardei kapia copti
- extract de ardei copti
- usturoi
- patrunjel
- ulei vegetal
- sare
Ardeii copti se curata de pielita dar se lasa cu cotoare si codita. Se lasa la marinat 4-5 ore cu sare, extract de ardei copti (sucul de la ardei), usturoi zdrobit, ulei vegetal.
Incearca si reteta: Muschi de vita cu hribi
Vezi aici imagini de la filmari:
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 2 septembrie 2018: invitat Adrian Hadean