In cautarea ingredientelor locale, Marius Tudosiei a gatit la Brasov doua retete grozave: pastrav cu ierburi aromatice si muschi de vita cu hribi. Retetele sunt mai jos.
Citeste si: Ciupercile de padure. Ce mancam?
Pastrav cu ierburi aromatice
- pastrav
- patrunjel
- busuioc
- lamaie
- salvie
- sare
- unt
Incalzim untul in tigaie impreuna cu doua-trei frunze proaspete de busuioc, salvie si putina sare.
Pastravul eviscerat va primi la interior cateva frunze de busuioc si felii de lamaie, iar la exterior un strat consistent de sare.
Rumenim pastravul pe grill ungandu-l cu sosul de unt parfumat cu aromatice si apoi il trimitem in cuptor, la 220 de grade C sa-si incheie gatirea.
Pregatim o crema de unt cu verdeturi amestecand untul moale cu patrunjel tocat fin si sare. Vom folosi aceasta crema de unt pentru a da si mai multa aroma pestelui proaspat scos din cuptor si garniturii de cartofi.
Muschi de vita cu hribi
- muschi de vita
- ulei de masline
- zmeura
- vin rosu
- hribi
- unt
- rozmarin
- sare
- piper
Bucatile de carne de vita se tin la temperatura camerei. Se rumenesc pe toate partile in tigaia in care am incins un strop de unt si presaram sare grunjoasa peste ele.
In tigaia in care am rumenit carnea turnam putin vin rosu, pentru deglasare. Turnam peste carne sosul obtinut si le trimitem impreuna la cuptor pentru 7 minute. Vom obtine un muschi de vita rare.
Feliile de hribi se rumenesc in unt. In untul ramas dupa rumenirea hribilor adaugam cateva bobite de zmeura si putin vin rosu pentru a obtine un sos delicios cu care vom servi muschiul de vita.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 15 iulie 2018: Pastrav | Vita cu hribi