It is a simply great taste! Truly delicious!” Aceasta a fost descrierea Pastravului afumat Valeputna facuta de catre juriul  de specialisti ai Great Tastein momentul acordarii premiului 1 Golden Star Great Taste Award, Marea Britanie, 2017. 

Valeputna a mai primit 2 Stele de aur Superior Taste Award la sesiunea 2016 a International Taste & Quality Institute, cu sediul in Bruxelles pentru un alt produs al sau – pateul de pastrav Trutta Dux.

„Suntem probabil cel mai tanar posesor al acestui Oscar din industria alimentara. Tineretea, spiritul combativ  si inovativ, alaturi de increderea ca facem produse curate, de o calitate exceptionala, ne-au determinat sa ne inscriem anul acesta in concurs. Am concurat pe o piata unde stim ca tehnica afumarii este o arta, cu o densitate incredibila de produse remarcabile. Ne intoarcem multumiti si nerabdatori de a impacheta catre urmatoarea destinatie. Aprecierile  juratilor Great taste au transmis un mesaj clar atat noua, echipei Valeputna, cat si clientilor nostri.

Valeputna este un brand intrat in sfera fine food, construit in jurul dragostei pentru oameni si mancare. Specialitatile Valeputna ofera experiente rafinate si merita increderea clientilor.” a declarat Bobi Purda, director vanzari Quality Natural.

pastrav taste award 2

Ne bucuram sa avem in Bacania Veche toata gama de produse gourmet din pastrav afumat de la Valeputna: pastrav afumat eviscerat, pastrav afumat file, cabanos din pastrav afumat si specialitatile: Trutta Dux, Trutta Rex, Trutta Princeps, Trutta Primus, Pastrav Craiesc, Pastrav Manastiresc, Pastrav Padurean, Pastrav Vanatoresc, Visatoru’, Sburatorul, Sorocitu’.

16143323_10154139698926720_2363908384744310341_n

Great Taste este cel mai important premiu al industriei alimentare britanice, demersul fiind  sponsorizat de nume precum Harrrods, Irish Fod Board, Burren Smokehause, Diverse Fine Food, Cresco, Partridges London, Speciality&Fine Food Fair, etc.

Anul acesta au fost jurizate dupa metoda degustarii in orb 12366 de produse din intreaga lume. 

Spatiul britanic este recunoscut pentru calitatea inalta a alimentelor, apetitul fata de produse organice, ecologice sau certificate BiO, fiind o piata cu o concentrare incredibila de restaurantele prezente in Ghidul Michelin. Consumul mediu anual de peste in Regatul Unit este de 19 kg/ locuitor, fata de un consum mediu de 5.3 kg /locuitor  in Romania. 

Sursa: www.valeputna.ro