Cu siguranta ai auzit de fructul goji, insa stiai ca exista in Romania plantatii de goji? Prima plantatie de Goji certificata BIO din Romania este in Comuna Augustin din judetul Brasov si se intinde pe doua hectare.

Adrian Nicolae, cel care a avut ideea infiintarii unei plantatii de goji BIO, isi dorea sa aiba o afacere sigura, curata, sanatoasa, care sa se poata dezvolta de la un an la altul fara prea mult efort. Responsabilitatea cresterii unui copil l-a facut sa aleaga cultura de goji BIO

plantatie de goji
Pentru a realiza cultura de goji, Adrian a ales un teren pe care nu s-a cultivat nimic cu cel putin 7 ani anterior plantatiei, intr-o poienita linistita, inconjurata de padure, aflata la 5 km de satul natal. Astfel, certificarea BIO a fost acordata plantatiei de goji din Augustin, Brasov, inca din primul an, prin reducerea perioadei de conversie.

Cultura de goji este usor de intretinut iar planta da randament ridicat chiar daca solul nu este foarte fertil. In plus, arbustul de goji rezista si la frig si la temperaturi ridicate sau chiar seceta iar profitul la hectar este net superior celui obtinut de alte culturi traditionale.

goji
De ce sa consumi fructele goji?

Fructul goji este recunoscut in intreaga lume ca fiind miraculos, avand o concentratie mare de antioxidanti si substante nutritive cu rol esential in intarirea sistemului imunitar al organismului, prevenirea unui numar mare de afectiuni si in combaterea efectelor imbatranirii.

Goji este cel mai puternic antioxidant dintre toate produsele alimentare existente in lume. Este o sursa puternica de vitamina C continand, per unitate, o cantitate de vitamina C de 500 de ori mai mare decat cea continuta de portocale. Sursa excelenta de vitamina A, Goji contine mai mult caroten decat orice alt produs alimentar cunoscut pana acum. Goji contine 18 aminoacizi (mai mult decat in polen), 21 minerale si 29 de acizi grasi diferiti fiind si o sursa ideala de proteina.

O dieta bogata in fructe de goji inseamna intarirea sistemului imunitar, un somn mai linistit, reducerea anxietatii si oboselii, mai multa vitalitate, imbunatatirea memoriei, reglarea tensiunii.

In industria cosmetica goji se foloseste in produse de ingrijire corporala, faciala si capilara. Goji are efect anti-aging, previne albirea parului, ajuta la regenerarea celulara si la vindecarea rapida a ranilor, previne aparitia ridurilor si pigmentarii pielii. Actiunea sa puternic antioxidanta combate efectele imbatranirii, contribuie la imbunatatirea circulatiei capilare, la imbunatatirea structurii colagenului, actioneaza impotriva inflamatiilor.

Fructele goji pot fi consumate zilnic, ca atare, proaspete sau uscate.

Sursa: www.plantatiegoji.ro