Piata este o sursa de inspiratie pentru oricine iubeste sa gateasca acasa cu ingrediente de sezon. Si pentru ca este un indragostit de produse locale si mici producatori, Marius Tudosiei a gatit chiar la fata locului, in Piata Obor, cu ingrediente locale, doua retete savuroase: tocinei si ardei kapia umpluti cu branza.
Mergi si tu in piata, ia-ti ingredientele direct de la producatori si incearca retetele!
Tocinei
- cartofi
- oua
- faina
Sos:
- smantana
- usturoi
- marar
- patrunjel
Reteta de tocinei este una care ii trezeste lui Marius amintiri din copilarie.
Cartofii se curata si se dau pe razatoarea mare si se sareaza. Vor lasa zeama asa ca va trebui sa ii scurgeti. Adaugam ouale, faina si sare in bolul cu cartofi razuiti si omogenizam. Nu trebuie sa avem o compozitie prea legata.
Cu o paleta luam compozitia si prajim tocineii in ulei incins pe ambele parti. Tocineii se servesc cu un sos din smantana, usturoi, marar si patrunjel.
- ardei kapia
- branza de oaie
- cimbru
- usturoi
- ulei
- otet de zmeura
Ardeii kapia se coc in cuptor sau pe grill cat sa se inmoaie usor. Se curata de coaja si se umple fiecar ardei cu cate o felie de branza de oaie si cimbru proaspat. Intr-o tigaie fara ulei se aseaza ardeiul umplut cu branza si niste cimbru uscat. Se acopera tigaia cat sa se mai inmoaie ardeiul si branza si sa se impleteasca aromele. Se scoate ardeiul pe un pat de cimbru proaspat, se stropeste cu otet de zmeura si putin ulei si se presara piper proaspat macinat.
Vezi foto de la filmarile din Piata Obor:
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 8 septembrie 2018: Tocinei | Ardei kapia cu branza de oaie