
Sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte | Biban cu ketchup de vinete
Catalin Bejenariu este un tanar Chef care, la numai 25 de ani, are o experienta fabuloasa si deschiderea necesara pentru a scoate preparate cu gusturi uluitoare.
La Sanatatea in Bucate, Catalin pregateste impreuna cu Marius Tudosiei doua retete speciale: sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte si biban cu ketchup de vinete.

Sfecla rosie capatana intreaga
Aluat
- 500 g faina
- 100 g sare
- 330 ml apa
- cafea
Gem de lapte
- 315 ml lapte
- 125 g zahar
- 250 ml smantana
- 3 g sare
Crumble de unt ars
- 225 g unt
- 50 g lapte praf
- 2 g sare
Incepem prin a pregati crumble-ul: topim untul, adaugam lapte praf, dam la foc iute si amestecam constant timp de 3 minute.
Din faina, apa, sare si cafea pregatim un aluat in care imbracam capatanile sfecla rosie (necuratata, doar spalata foarte bine)
Cand sfecla s-a copt, inlaturam crusta de aluat si taiem sfecla cubulete. Asamblam totul si ne bucuram de gusturi speciale!
- biban
- unt
- cimbru
- usturoi
- dovlecel marinat
Sos de lapte batut
- 225 g supa de peste
- 75 g lapte batut
- 75 g smantana
- sare
Ketchup de vinete
- vinete
- bulion
- ceapa
- usturoi
- otet de zmeura
- cimbru
Topim untul intr-o tigaie si asezam pestele cu pielea in sus. Il lasam la temperatura foarte mica. Adaugam si niste cimbru.
Cu ajutorul unui blender pregatim sosul de lapte batut din supa de peste, lapte batut si smantana.
Vinetele cu bulion, ceapa, usturoi si cimbru se gatesc impreuna. Se adauga putin otet de zmeura. Cand legumele s-au gatit bine transformam totul intr-un sos cu ajutorul unui blender si il trecem printr-o strecuratoare foarte fina.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatea in Bucate din data de 9 septembrie 2018: Sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte | Biban cu ketchup de vinete
Lasă un răspuns