Bacania Veche

Sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte | Biban cu ketchup de vinete

Catalin Bejenariu este un tanar Chef care, la numai 25 de ani, are o experienta fabuloasa si deschiderea necesara pentru a scoate preparate cu gusturi uluitoare.

La Sanatatea in Bucate, Catalin pregateste impreuna cu Marius Tudosiei doua retete speciale: sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte si  biban cu ketchup de vinete.

Sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte

Sfecla rosie capatana intreaga

Aluat 

  • 500 g faina
  • 100 g sare
  • 330 ml apa
  • cafea

Gem de lapte 

  • 315 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 250 ml smantana
  • 3 g sare

Crumble de unt ars

  • 225 g unt
  • 50 g lapte praf
  • 2 g sare

Incepem prin a pregati crumble-ul: topim untul, adaugam lapte praf, dam la foc iute si amestecam constant timp de 3 minute.

Din faina, apa, sare si cafea pregatim un aluat in care imbracam capatanile sfecla rosie (necuratata, doar spalata foarte bine)

Cand sfecla s-a copt, inlaturam crusta de aluat si taiem sfecla cubulete. Asamblam totul si ne bucuram de gusturi speciale!

Biban cu ketchup de vinete

  • biban
  • unt
  • cimbru
  • usturoi
  • dovlecel marinat

Sos de lapte batut

  • 225 g supa de peste
  • 75 g lapte batut
  • 75 g smantana
  • sare

Ketchup de vinete

  • vinete
  • bulion
  • ceapa
  • usturoi
  • otet de zmeura
  • cimbru

Topim untul intr-o tigaie si asezam pestele cu pielea in sus. Il lasam la temperatura foarte mica. Adaugam si niste cimbru.

Cu ajutorul unui blender pregatim sosul de lapte batut din supa de peste, lapte batut si smantana.

Vinetele cu bulion, ceapa, usturoi si cimbru se gatesc impreuna. Se adauga putin otet de zmeura. Cand legumele s-au gatit bine transformam totul intr-un sos cu ajutorul unui blender si il trecem printr-o strecuratoare foarte fina.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatea in Bucate din data de 9 septembrie 2018: Sfecla coapta in crusta de cafea cu gem de lapte | Biban cu ketchup de vinete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *