Carnea de strut este este o carne rosie care se apropie foarte mult ca textura si gust de cea vita si este o foarte buna sursa de proteine.
Cu o medie de 30 grame de proteine per portie si mai putin de 3 grame de grasimi, carnea de strut are o aroma bogata, un continut scazut de colesterol, sodiu si grasimi. Pentru cei interesati de detalii mai stiintifice, iata ce spun studiile.
Carnea de strut este recomandata a fi introdusa in alimentatia copiilor si a femeilor insarcinate datorita valorilor crescute de fier si a indicilor ridicati de calciu, magneziu si fosfor.
Incearca retete cu carne de strut: Steak de strut | Ciulama de strut
Carnea de strut in Bacania Veche
Noi ne-am convins de cat de sanatoasa si gustoasa e carnea de strut, de aceea o avem de cateva luni in meniul din bistro Bacania Veche The Charity Shop si, de curand, in meniul de la gradinitele cu care lucram.
Pentru ca sa-ti fie usor sa incerci si tu acasa carnea de strut, era momentul sa o aducem si la raft in Bacania Veche din Barbu Vacarescu 49. Acum gasesti la noi carne de strut in portii de familie, ambalate in vid, sa se pastreze bine, numai bune sa fie gatite acasa.
De unde provine carnea de strut?
Carnea provine de la ferme de struti raspandite in toata tara. Fiecare ferma se intinde pe cate ~2 hectare de teren pentru a le permite strutilor sa se miste in voie si sa se dezvolte liber.
Hrana strutilor este in totalitate naturala (pe baza de lucerna, grau, orz, porumb, soia, minerale si vitamine), fara hormoni de crestere sau antibiotice. Analizele de sange sunt facute frecvent pentru a certifica starea de sanatate a pasarilor.
Asadar, noi zicem ca ai toate motivele sa gatesti acasa carnea de strut.
Inainte sa te apuci de gatit, iata cateva sfaturi de la prietenii nostri de la struti.ro:
– Spala carnea inainte de preparare si usuc-o intr-un servetel, tifon sau prosop de bucatarie
– Daca vrei sa prepari carnea la gratar, te sfatuim sa o marinezi cateva ore inainte de gatire
– Daca ai ales bucatile de Steak si Fille, taie-le transversal fibrelor de muschi si prajeste-le in ulei vegetal cate 2-3 minute pe ambele parti. Mare grija ca interiorul sa ramana roz (medium, medium-rare). Pune sare numai la sfarsit.
– Este indicat ca inainte de servire, bucatile de carne sa fie puse pe farfurii preincalzite si sa se pastreze acoperite timp de 2-3 minute.
– Daca ai ales bucatile de gulas, afla ca acestea sunt preluate din toate grupele de muschi importante (Fillet, Steak si Drum) si sunt taiate in bucati de aproximativ 3 cm fiecare astfel incat sunt potrivite pentru preparare indelungata si dupa gustul fiecaruia.
– Feliile de gat pot fi folosite pentru supe si ciorbe delicioase.
Si-ti impartasim si o reteta grozava: Stroganoff de strut
Toate bune!