Carnea de strut este o carne frageda, slaba si plina de substante nutritive. Este perfecta pentru cei care doresc o alternativa sanatoasa si saraca in grasimi pentru carnea de vita.

Gasesti carnea de strut in portii pentru familie, la raft in Bacania Veche. 

Reteta de Stroganoff de strut se gateste in ~45 de minute si este grozava. Cantitatile sunt pentru 4-6 portii.

Ingrediente

  • 30 ml ulei
  • 1 ceapa rosie, tocata
  • 450 g steak de strut, taiat felii
  • 1 ardei rosu, taiat felii
  • 150 g ciuperci champignon
  • 500 ml lapte cu continut scazut de grasime
  • 5 g salvie proaspata, tocata
  • 10 g patrunjel proaspat, tocat
  • 250 g orez brun

Metoda de preparare

  • Caleste ceapa cu 30 ml de ulei, intr-o tigaie normala.
  • Adauga feliutele de carne de strut, ardeiul rosu si ciupercile si apoi caleste timp de 5 minute.
  • Adauga 500 ml de lapte rece in tigaie, sare si piper dupa gust si amesteca continuu, pana cand incepe sa fiarba.
  • Lasa sa fiarba inca 25 de minute, fara capac, amestecand din cand in cand.
  • La final adauga mirodeniile si amesteca din nou
  • Serveste cu orez brun.

Pofta buna!

Vezi mai multe retete, pe struti.ro 

Reteta si foto: struti.ro