Ne bucuram alaturi de Marius Tudosiei de aromele toamnei tarzii si de o reteta veche de radauteana, de la Dersca. Al doilea preparat este unul simplu si gustos, cu vinete, ceapa si rosii, toate perpelite la cuptor. Gatiti si mancati sanatos!
Radauteana
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui
- supa de pui
- 4 morcovi
- 1 telina
- 2 bucati pastarnac
- ardei
- 1 radacina de patrunjel
- 3 cepe mari
- smantana cu 35% grasime
- usturoi
- 4 bucati ardei gras
- otet
- oua
- sare
- foi de dafin
Se pune la fiert o carcasa intreaga de pui. Legumele trebuie pastrate mari pentru ca le vom da deoparte. Asadar, curatam si taiem 3 cepe in jumatate. Pieptul de pui se desface pe din doua ca sa se fiarba mai repede. Se adauga in oala si niste frunze de dafin si boabe de piper. Se adauga supa de la carcasa de pui. Se lasa sa fiarba. Se strecoara supa si se pune din nou pe foc. Pieptul de pui care s-a fiert se taie in bucati mici si se pune din nou in supa care clocoteste si se mai lasa la fiert 2-3 minute.
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sare si ulei si se adauga in smantana. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se adauga si usturoiul zdrobit.
Se ia supa de pe foc si se toarna peste ea amestecul de smantana si 2 linguri de otet. Se pune din nou oala pe foc pentru un ultim clocot.
Vinete cu rosii la cuptor
- 3 vinete
- rosii
- 2 cepe
- usturoi
- ulei
- sare
- piper
Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Vinetele se coc in cuptor, se curata si se rup in fasii. Rosiile se taie felii. Se aseaza intr-un vas fasii de vinete. Deasupra vinetelor se aseaza un strat de felii de rosii, se presara putina sare si usturoiul taiat marunt. Se continua alternand straturi de vinete si rosii si la final se adauga un strat de ceapa calita.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate –12 noiembrie 2016 ciorba radauteana| vinete cu rosii la cuptor