Astazi ne distram cu o carne de bibilica, mai precis piept, din care facem un confit – adica il gatim indelung, la temperatura ridicata, pana ce carnea devine atat de moale incat se topeste. La desert, o cassata, numai buna pentru zilele in care vin prietenii pe la voi.
Despre confit, cititi mai multe pe www.tudosiei.ro
Confit de bibilica
- piept de bibilica
- orez
- usturoi
- cimbru
- morcov
- ceapa verde
- ardei gras rosu
- ardei gras verde
- ceapa rosie
- fasole verde
- ulei de masline
- sare
- piper
Carnea de bibilica se sareaza si se scufunda in ulei, la temperatura de 150 de grade. Spre finalul gatirii adaugam in ulei si niste catei de usturoi (cu tot cu coaja) si cimbru.
Ca garnitura pregatim un orez fiert in supa de legume, pe care il amestecam cu legume proaspete, taiate in cubulete mici, ulei de masline, sare si piper.
Cassata
- inghetata de vanilie
- bezea
- miere
- fistic
- caju
- rahat
- fructe confiate
- ciocolata
Bezeaua elvetiana o pregatim din albusuri batute usor in care adaugam putin cate putin sirop de zahar. Cajuul crud se rumenste intr-o tigaie. Bucatile de rahat se maruntesc. In inghetata de vanilie adaugam o lingura si jumatate de miere, cajuul prajit, bucatile de rahat, fistic, fructele confiate si bezeaua elvetiana. Amestecam usor si inainte de servire mai garnisim cu fructe si ciocolata.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 2 ianuarie 2016: Confit de bibilica | Cassata