Vara vine cu o multime de ingrediente grozave. Daca avem marar proaspat, umplem cu el un piept de pui, iar caisele si ciresele se pot imprieteni rapid cu un pandispan pufos. Descopera retetele mai jos!

Pandispan cu cirese si caise

  • 400 g faina
  • 16 oua
  • 300 g zahar
  • 150 g unt
  • coaja de portocale
  • caise
  • cirese
  • faina de migdale
  • coaja de lime

Ouale se separa. Albusurile se bat cu zaharul pana ce avem o spuma tare. Adaugam galbenusurile cu un praf de sare si le incorporam usor in albusul batut. Adugam treptat si faina, amestecand la fel de usor, pentru ca pandispanul sa creasca pufos. Razuim coaja de portocale/lime. Topim untul intr-o tigaita si il adaugam, caldut, in aluatul de pandispan. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra asezam felii de caise si dam pandispanul la cuptor.

Intre timp, intr-o cratita, pe foc, pregatim un topping din cirese, zahar, o lingurita de unt si putina gelatina. Dupa ce s-a copt, pandispanul se lasa la racorit, presaram deasupra faina de migdale apoi turnam toppingul de cirese.

Incearca si reteta de Clafoutis cu caise 

Piept de pui umplut cu marar

  • piept de pui
  • ceapa verde
  • marar
  • morcovi
  • miere
  • unt
  • supa de pui
  • sare
  • piper

Se indeparteaza pielea de pe pieptul de pui si se cresteaza in interior un mic buzunar in care vom introduce umplutura de marar verde cu unt si sare.

Intr-o tigaie cu unt si ulei rumenim pieptul de pui pe ambele parti, apoi il asezam intr-o tava, presaram sare si piper si trimitem tava la cuptor 20 de minute.

Pentru garnitura, morcovii se fierb usor si se caramelizeaza intr-o tigaie cu unt. Presaram sare si piper si la final o lingura cu miere.

Incearca si retete de Piept de pui cu legume si cous cous 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 2 iunie 2018: Pandispan cu cirese si caise | Piept de pui umplut cu marar