Mihai Cristian are deja experienta in bucatarie desi are doar 24 de ani. La Sanatatea in Bucate ne pregateste un meniu sanatos si gustos, simplu de facut acasa: pui cu legume si cous-cous si guacamole cu somon afumat.

Pui cu legume si cous-cous 

  • piept de pui
  • cimbru
  • ghimbir pudra
  • dovlecel
  • cous cous
  • miere
  • ulei de masline
  • broccoli
  • supa de legume
  • piper
  • sos de soia
  • sare
  • ardei
  • ciuperci
  • praz
  • ceapa
  • rosii
  • vanata

Ulei de masline, ghimbir, sare, piper, sos de soia si miere se amesteca intr-un bol. Carnea de pui se va marina in acest amestec. Carnea de pui marinata se rumeneste pe toate partile intr-o tigaie cu ulei de masline, dupa care il trimitem la cuptor.

Cous-cous-ul se caleste putin in ulei apoi stingem cu supa de legume (700 ml) si lasam la fiert. Taiem legumele in bucati mari si le calim in ulei de masline cateva minute, la foc iute. La final adaugam sos de soia si piper.

Guacamole cu somon afumat 

  • avocado
  • somon afumat
  • ardei iute
  • ceapa
  • coriandru
  • lime
  • usturoi
  • rosii

Pulpa de avocado se zdrobeste si se amesteca impreuna cu ceapa taiata marunt, coriandru si zeama de lime, rosii, ardei iute. Adaugam somonul taiat bucatele mici si usturoiul. Pentru prospetime mai adaugam putina coaja de lime.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 25 martie 2018: Guacamole cu somon afumat | Pui cu legume si cous-cous