La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei prezinta doua retete pe care le poti pregati cu orice ocazie, chiar si la sarbatori, fie Paste, fie Craciun: cotlete de miel cu cartofi la cuptor si salata de boeuf.

Cotlete de miel cu cartofi la cuptor 

  • cotlete de miel sous vide
  • seminte de dovleac
  • usturoi
  • rozmarin
  • ulei
  • unt
  • cartofi noi
  • sare
  • piper

Cartofii se spala bine si se taie in jumatati. Se pun la fiert in apa cu foi de dafin si boabe de ienibahar. Dupa ce s-au fiert putin se scurg, se presara sare grunjoasa, cateva cubulete de unt, catei de usturoi, rozmarin proaspat si ulei de masline. Se trimit in cuptor.

Cotletele de miel gatite sous vide, se portioneaza si se rumenesc in tigaie in unt cu ulei de masline.

Salata de Boeuf 

  • carne de vita
  • cartofi
  • morcovi
  • oua
  • castraveti murati
  • zeama de lamaie
  • ulei
  • mustar de Dijon
  • sare

Legumele fierte se maruntesc, la fel si castravetii murati si carnea de vita care a fiert impreuna cu legumele.

Maioneza o poti face foarte simplu, in casa, din galbenusuri crude, un galbenus fiert si pasat, mustar de Dijon, zeama de lamaie si sare. Blendezi si adaugi treptat ulei. Daca obtii o maioneza prea legata, o poti subtia cu putina apa sau iaurt.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 31 martie 2018: Salata de Boeuf | Cotlete de miel