George Oprisan este invitatul lui Marius Tudosiei, iar retetele din aceasta editie vin din zona raionului cu peste si fructe de mare. George pregateste: salata de naut cu fructe de mare si o ciulama asiatica, cu peste si fructe de mare.
Urmareste aici un scurt interviu din seria #ChefTalks cu George Oprisan
Ciulama cu peste si fructe de mare
- calamar
- creveti
- caracatita
- peste
- lapte de cocos
- lemongrass
- supa bisque (supa concentrata de fructe de mare)
- usturoi
- ghimbir
- susan
- coriandru
- ardei iute
- sare
- piper
- lime
Ghimbir si usturoi, ardei iute, coriandru, lime, lemongrass si ulei de masline. Le transformam in pasta cu ajutorul unui blender. Adaugam coaja si zeama de lime. Maruntim tentaculele de caracatita (fierte in apa cu frunze de dafin si boabe de piper) si calamarul.
Intr-o tigaie incalzim ulei de masline, adaugam o lingura din amestecul blendat si adaugam calamarul, crevetii si bisque. Dam focul la mic. Adaugam laptele de cocos si caracatita. La final adaugam bucatile de peste si mai lasam la foc mic sa se gateasca.
Pentru decor: coriandru verde, ceapa verde si seminte de susan.
Salata de naut cu fructe de mare
- naut
- creveti
- calamar
- caracatita
- zeama de lime
- busuioc
- coriandru
- ardei iute
- ceapa verde
- piper
- rosii uscate
Punem apa la fiert cu boabe de piper, sare si zeama de lime. Adaugam fructele de mare, mai intai calamarul, apoi crevetii. Se scurg si se racesc in apa cu gheata. Tentaculele de caracatita se fierb 30-40 de minute cu frunze de dafin si boabe de piper si se taie in bucati mici.
Busuiocul proaspat, ceapa verde, ardeiul iute si coriandrul se toaca fin. La fel si rosiile uscate. Se amesteca toate ingredientele intr-un bol, cu boabele de naut. Se stropesc din belsug cu zeama de lime.
Incearca si alte retete cu fructe de mare: Cataplana, Ceviche de creveti
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 27 mai 2018: Salata de naut cu fructe de mare | Ciulama cu fructe de mare