Aproape ca a venit vara, asa ca, la Sanatatea in Bucate avem retete cu ingrediente de sezon: tarta cu cirese si salata calda cu branza de capra si rubarba.

Tarta cu banane si cirese 

  • banane
  • mere
  • cirese
  • 200 gr unt
  • praf de copt
  • 110 gr zahar muscovado
  • 2 oua
  • 220 gr faina alba
  • 30 gr faina de migdale
  • vin licoros

Zaharul muscovado si untul se mixeaza bine pana ce avem o crema, se adauga ouale, bananele bine coapte si zdrobite, praful de copt, faina si faina de migdale se amesteca si ele pana ce avem compozitia de blat.

Ungem cu unt o forma rotunda si o tapetam cu felii subtiri de mere si cirese si trimitem tarta la cuptor. Dupa ce se racoreste se insiropeaza cu un vin licoros.

Salata calda cu branza de capra si rubarba 

  • salata romana
  • branza de capra
  • branza de burduf
  • rubarba
  • usturoi
  • nuci
  • rosii cherry
  • ridichi
  • ardei iute
  • spanac
  • zeama de lamaie
  • ulei de nuca
  • sare
  • piper

Salata romana se despica, se presara miez de nuca, piper proaspat rasnit, sare, ulei de nuca. Se aseaza intr-o tava si o trimitem la cuptor la 170 de grade, la grill.

Branza de capra si branza de burduf se trimit si ele la cuptor, sa se topeasca si sa se rumeneasca putin.

Tijele de rubarba se taie rondele si se trag in tigaie cu putin ulei si usturoi, ridici intregi si rosii cherry, felii de ardei iute si frunze de spanac.

Peste salata romana rumenita in cuptor, asezam branza de capra si legumele din tigaie. Stropim cu zeama de lime.

Incearca si alte retete cu rubarba: Tarta cu rubarba si capsuni, Tarta cu rubarba si fulgi de migdale 

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 26 mai 2018: Salata calda cu rubarba | Tarta cu mere si cirese