Sanatatea in Bucate este dedicata clatitelor dulci si sarate. Invitatul lui Marius Tudosiei, Valentin Strugaru, Chef si owner al Maison des Crêpes, pregateste: clatite umplute cu coaste de porc si pancakes cu spuma de coacaze.
Urmariti-l pe Valentin Strugaru si intr-un episod din #ChefTalks!
Clatite cu coaste
- coasta de porc marinata (vin, usturoi, ulei de masline, sos bbq, sare, piper)
- 200 g faina
- 300 ml lapte
- 60 g unt
- tabasco
- 2 oua
Intr-un bol amestecam laptele cu faina, un praf de sare, oua si unt topit. Amestecam bine ingredientele si lasam aluatul sa se odihneasca vreo doua ore in frigider.
Coasta se stropeste cu tabasco, se aseaza in tigaie si se da la cuptor 40 de minute la 200 de grade.
Clatitele se coc in tigaie, se ung cu sos bbq si se umplu cu coasta coapta si maruntita.
- 200 g faina
- 250 ml lapte
- 30 g zahar pudra
- 30 g unt
- 17 g praf de copt
- 2 oua
- cacao
- mascarpone
- piure de coacaze
- sos de coniac
- dulceata de afine
Lapte, faina si zaharul pudra se amesteca bine. Se adauga praf de copt, unt topit si ouale batute spuma si se amesteca usor pana ce se incorporeaza ouale. La final se adauga si pudra de cacao. Se coc pancake-urile in tigaia incinsa si uscata. Spuma de coacaze se prepara amestecand mascarpone cu piure de coacaze.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 20 mai 2018: invitat Valentin Strugaru