La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste: telemea invelita in foitaj cu miere si susan si brownie raw-vegan cu cacao cruda.

Brownie raw-vegan

  • avocado
  • smochine
  • caju crud
  • mix de seminte
  • nuca de cocos cruda – din care extragem apa
  • curmale
  • stafide
  • pastaie de cacao

Rehidratam semintele in apa de cocos, caju si stafide. Le lasam la inmuiat. In vasul unui robot de bucatarie se pun: pulpa de avocado, curmale, mixul de seminte, caju si stafide rehidratate si se transforma intr-o pasta. Adaugam boabele crude de cacao si blendam din nou pana avem o pasta omogena. Pentru o aroma fresh putem razui si niste coaja de lime.

Telemea in foitaj

  • telemea
  • foaie de placinta
  • leurda
  • marar
  • ceapa verde
  • ulei
  • castraveti
  • miere 
  • otet de orez

Foaia de placinta se stropeste cu putin ulei, se aseaza in mijloc o felie groasa de telemea si frunze de leurda. Se impacheteaza branza in foaia de placinta si se prajeste intr-o tigaie cu ulei, la foc mic.

Se rumenesc semintele de susan intr-o tigaie uscata si se adauga cateva linguri cu miere. Pachetelele cu telemea se servesc cu susan cu miere si salata de castraveti marinati – castravetii se feliaza fin si se marineaza cateva 20-30 de minute intr-un amestec de otet de orez, sare si putin ulei de masline.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 19 mai 2018: Telemea in foitaj | Brownie raw-vegan