La Sanatatea in Bucate, Marius Tudosiei pregateste: telemea invelita in foitaj cu miere si susan si brownie raw-vegan cu cacao cruda.
Brownie raw-vegan
- avocado
- smochine
- caju crud
- mix de seminte
- nuca de cocos cruda – din care extragem apa
- curmale
- stafide
- pastaie de cacao
Rehidratam semintele in apa de cocos, caju si stafide. Le lasam la inmuiat. In vasul unui robot de bucatarie se pun: pulpa de avocado, curmale, mixul de seminte, caju si stafide rehidratate si se transforma intr-o pasta. Adaugam boabele crude de cacao si blendam din nou pana avem o pasta omogena. Pentru o aroma fresh putem razui si niste coaja de lime.
- telemea
- foaie de placinta
- leurda
- marar
- ceapa verde
- ulei
- castraveti
- miere
- otet de orez
Foaia de placinta se stropeste cu putin ulei, se aseaza in mijloc o felie groasa de telemea si frunze de leurda. Se impacheteaza branza in foaia de placinta si se prajeste intr-o tigaie cu ulei, la foc mic.
Se rumenesc semintele de susan intr-o tigaie uscata si se adauga cateva linguri cu miere. Pachetelele cu telemea se servesc cu susan cu miere si salata de castraveti marinati – castravetii se feliaza fin si se marineaza cateva 20-30 de minute intr-un amestec de otet de orez, sare si putin ulei de masline.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 19 mai 2018: Telemea in foitaj | Brownie raw-vegan