La Sanatatea in Bucate, doua retete cu iz de vacanta: cataplana si cheesecake souffle. Cataplana este o reteta portugheza. In mod traditional este cu midii insa reteta propusa de Marius este una mai accesibila, cu fructe de mare congelate.
Cataplana cu fructe de mare
- fructe de mare
- peste
- ceapa rosie
- usturoi
- sos de rosii
- chorizo
- ulei de masline
- chili
- ardei iute
- frunze de dafin
- boia afumata
- prosecco
Ceapa si usturoiul se maruntesc si se calesc in ulei de masline. Se adauga felii de chorizo, boia afumata, chili, ardei iute si frunze de dafin. Adaugam si suc de rosii si lasam la foc domol sa scada.
Vasul de cataplana se unge cu ulei de masline. Compozitia din tigaie va ateriza in acest vas. Completam cu bucatile de peste si fructele de mare si dam vasul la cuptor.
Cheesecake soufle
- crema de branza
- ricotta
- faina
- smantana
- mascarpone
- oua
- zahar pudra
- extract de vanilie
Frisca se bate. Mascarpone se bate si el cu zahar si extract de vanilie. Adaugam galbenusurile, crema de branza, smantana, ricotta si faina. In acest amestec incorporam si frisca batuta. Turnam compozitia in forme de ceramica unse cu unt si trimitem souffle-urile la cuptor.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 5 mai 2018: Cataplana | Cheesecake souffle