Marius Tudosiei pregateste la Sanatatea in Bucate un meniu rapid si savuros: pulpe de pui cu legume (ceapa verde, gulie, morcov, pastarnac, pere, porumb) si o reteta americana in care foloseste si branzeturi locale: mac&cheese.
Pulpe de pui cu legume
- pulpe de pui
- ceapa verde
- gulie
- sfecla galbena
- morcovi
- porumb
- pastarnac
- pere
- ulei de struguri
- unt
- ardei
- sare
- ridichi
- lamaie
Uleiul de struguri si untul se topesc intr-un vas din fonta. Se rumenesc pulpele de pui. Pentru o piele crocanta presaram sare grunjoasa peste pulpe. Legumele se taie in bucati mari si se calesc si ele in vasul in care s-au rumenit pulpele. Incepem cu radacinoasele. Ceapa verde se pastreaza intreaga. Se adauga putina apa, sare si piper si se acopera vasul pentru ca legumele sa se gateasca innabusite cateva minute. Deasupra legumelor se aseaza pulpele de pui apoi se da vasul la cuptor.
- macaroane
- branza Cheddar
- cascaval afumat
- mozzarella
- lapte
- pesmet
- nucsoara
- unt
- faina
Untul se topeste la foc mic. Adaugam faina, stingem cu lapte si amestecam constant. Razuim nucsoara si adaugam branza maruntita.
Intre timp fierbem macaroanele. Cand sunt fierte le scurgem si le amestecam bine bine cu branzeturile topite. Asezam compozitia intr-o tava. Pe deasupra presaram putin panko pentru o rumeneala frumoasa. Trimitem tava la cuptor.
Descopera si alte retete pregatite de Marius Tudosiei la Sanatatea in Bucate.