Amintirile din copilarie sunt cu crema de zahar ars facuta intr-o tigaita emailata. Un desert fara pretentii dar atat de delicios. Placere pura!

Citeste si: Crema de zahar ars, Crema Catalana, Crème brûlée. Care e diferenta?

Crema de zahar ars 

  • 8 oua mari (~480 gr ou)
  • 1 litru de lapte
  • ~100 g zahar
  • zahar vanilat Bourbon

Topeste zaharul pe fundul tigaitei. De fapt, lasa-l sa se arda in functie de cat de amarui vrei sa fie. Roteste tigaia cat sa tapetezi si peretii. Lasa tigaita la racorit.

Intr-un bol bate ouale cu zaharul si zaharul vanilat si adauga treptat laptele. Bate energic pana ce se omogenizeaza.

Toarna compozitia in tigaita si trimite la cuptor. 170 de grade. Cred ca 20-25 de minute. Ventilatie. Poti sa o pui intr-un alt vas cu apa, sau nu.

Incearca si reteta: Pandispan cu caise

Crema de zahar ars
Crema de zahar ars

Foto: Raluca Constantin