Pandispanul cu caise este desertul verii. Se pregateste usor si este atat de aromat, pufos si racoritor. Incearca si tu reteta asta de pandispan cu caise!
Pandispan cu caise
- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de ulei
- 5 linguri de faina
- coaja de portocala
- caise/zarzare
- menta
Caisele se coc in cuptor la functia grill, cu cate o frunza de menta dedesubt. Daca pui caise proaspete tavaleste-le prin faina mai intai.
Separa ouale. Bate albusurile spuma ferma si abia apoi adauga treptat zaharul. Bate pana ce ai o bezea tare. Adauga coaja de portocala. Incorporeaza treptat galbenusurile si apoi faina. Amesteca usor, cu ajutorul unei spatule. La final, adauga uleiul. Compozitia trebuie amestecata usor, pentru a ramane pufoasa.
Toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Aseaza cu grija caisele deasupra aluatului si trimite tava la cuptor.
Incearca si reteta: Nectar de caise
Foto: Raluca Constantin