Caserecce sunt un tip de paste siciliene, rasucite. Casereccio inseamna „facut in casa”.
Mai jos descoperiti reteta de caserecce a la puttanesca, grozava si simplu de facut oricand. Daca nu-i adaugi chili, ai chiar o reteta ispititoare pentru copii.
Caserecce alla Puttanesca
- 250 g paste caserecce
- 10 fileuri de ansoa
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri de capere
- 100 g masline
- o lingurita chili tocat fin
- 350 g sos tomat
- ulei de masline
- sare
- piper
Topeste fileurile de ansoa in ulei incins, arunca peste ele usturoiul zdrobit.
Adauga caperele si maslinele si tine-le in uleiul aromat la prajit inca doua minute, pana infloresc caperele. Stinge totul cu sosul de rosii.
Lasa sosul la fiert pana cand se leaga si asezoneaza la final. Toarna-l deasupra pastelor fierte al dente. La final presara parmezan.
Citeste si: Cum recunosti un parmezan autentic
Incearca si alte retete cu paste: Paste cu ansoa si rosii cherry