Caserecce sunt un tip de paste siciliene, rasucite. Casereccio inseamna „facut in casa”. 

Mai jos descoperiti reteta de caserecce a la puttanesca, grozava si simplu de facut oricand. Daca nu-i adaugi chili, ai chiar o reteta ispititoare pentru copii.

Caserecce alla Puttanesca

  • 250 g paste caserecce
  • 10 fileuri de ansoa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de capere
  • 100 g masline
  • o lingurita chili tocat fin
  • 350 g sos tomat
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Topeste fileurile de ansoa in ulei incins, arunca peste ele usturoiul zdrobit.

Adauga caperele si maslinele si tine-le in uleiul aromat la prajit inca doua minute, pana infloresc caperele. Stinge totul cu sosul de rosii.

Lasa sosul la fiert pana cand se leaga si asezoneaza la final. Toarna-l deasupra pastelor fierte al dente. La final presara parmezan.

Citeste si: Cum recunosti un parmezan autentic

Incearca si alte retete cu paste: Paste cu ansoa si rosii cherry

sau Ravioli de casa cu busuioc