Obisnuita sa se trezeasca pentru matinalul de la Digi24, Stefania Batrinca se descurca destul de bine si la pranz. Mai ales atunci cand pregateste masa de pranz:)
La Sanatatea in Bucate ea vine cu doua retete simple din bucataria italiana: paste cu ansoa si rosii cherry si panna cotta.
Paste cu ansoa si rosii cherry
- paste
- ansoa
- rosii cherry
- ulei de masline
- busuioc
- usturoi
- fulgi chilli
Pentru paste, se pune apa la fiert cu putina sare. Fileurile de ansoa se pun in tigaie, sa se topeasca in ulei. Usturoiul se marunteste si se adauga si el in tigaie, apoi rosiile cherry intregi si fulgii de chilli. Pastele fierte vin si ele peste rosii, sa preia aromele din tigaie. Se mai lasa un minut pe foc apoi se razuieste parmezan si se decoreaza cu frunze verzi de busuioc.
Panna Cotta
- 450 ml smantana
- 200 ml lapte
- 60 gr zahar
- 20 gr gelatina
- zahar bourbon
- fructe de padure
- capsuni
Intr-o oala se toarna laptele si smantana (35% grasime) si doua lingurite de zahar alb. Se amesteca si se pune oala pe foc cateva minute, pana ce se topeste zaharul.
Intre timp pregatim sosul de fructe de padure din zahar brun de cocos si fructe de padure (proaspete sau congelate). Se topesc impreuna intr-o tigaie pe foc pana ce obtinem un piure de fructe pe care o sa-l dam printr-o sita fina.
Laptele si smantana se iau de pe foc si se amesteca cu zahar bourbon. Gelatina se dizolva in apa rece apoi se amesteca compozitia de lapte si smantana care s-a racorit putin inainte. O parte din compozitia alba se amesteca cu piureul de fructe de padure. Montam in pahare mai intai compozitia cu fructe, dam la frigider, apoi completam si cu compozitia alba. Dam din nou la frigider si ornam cu fructe proaspete inainte de servire.
Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 23 aprilie 2017: Paste cu ansoa si rosii cherry | Panna Cotta