
Ton à Brás
Ton à Brás este o reteta portugheza pe care o poti pregati cu orice fel de peste. Dealtfel, reteta clasica portugheza este cea de Bacalhau à Brás (Cod à la Brás). Se spune ca reteta a fost inventata in Bairro Alto, un vechi cartier din Lisabona, iar numele „Brás” (intalnit si in varianta Braz in engleza) ar veni de la numele creatorului ei. Tehnica „à Brás” este folosita deseori si pentru a gati ciupercile.
Reteta de Ton à Brás este simpla, gustoasa si adorata de copii pentru ca este o combinatie cremoasa intre cartofii pai si oua. In plus, este o reteta cu ingrediente ieftine pe care o poti pregati oricand.
Pentru Ton à Brás ai nevoie de:
- 160 g ton din conserva
- 1 cartof
- 3 salote
- 1 catel usturoi
- ulei de masline
- 4 oua
- patrunjel verde
- masline
- sare
Taie fin salotele si usturoiul si caleste-le in ulei de masline. Taie fin si cartoful si prajeste-l.
Separa ouale si pastreaza deoparte 3 galbenusuri. Intr-un bol bate un ou intreg cu albusurile ramase.
In tigaie, peste ceapa calita adauga cartofii, tonul, ouale batute. Lasa totul sa se gateasca la foc mic, pentru a ramane cremoase. La final, adauga cele 3 galbenusuri batute cu sare.
Serveste cu patrunjel verde si masline tocate marunt.
Incearca si reteta portugheza Cataplana cu fructe de mare
Lasă un răspuns