Tarta espresso cu alune, ciocolata si lichior de cafea pregatita de Paula Ana – chocolatierul care, din 2011 face pralinele si tabletele de ciocolata artizanala pe care le gasesti in Bacania Veche – este una rafinata si intensa.

Cum ar putea fi altfel un desert cu atat de multa ciocolata?! Daca vrei sa pregatesti si tu aceasta tarta acasa, gasesti reteta mai jos:

Tarta espresso cu alune, ciocolata si lichior de cafea

Pentru blat ai nevoie de:

  • 210 g faina
  • 75 g alune maruntite
  • 45 g zahar
  • 150 g unt
  • 2 galbenusuri

Se framanata un aluat din faina, alunele maruntite, zahar, unt. Se adauga galbenusurile. Se intinde pe tava si se da la rece 30 de minute. Se coace la 160 g cu ventilatie, in orb (cu o hartie de copt si boabe deasupra).

Intre timp pregatim crema espresso din:

  • 450 ml smantana dulce
  • 300 g ciocolata cu 70% cacao
  • 2 linguri pudra espresso
  • 75 g unt
  • 3 linguri de lichior de cafea

Smantana dulce se da in clocot apoi se toarna peste ciocolata maruntita. Se amesteca usor, sa se topeasca incet ciocolata, pana ce avem o crema de ciocolata, fina si lucioasa. Adaugam pudra de espresso, omogenizam, apoi adaugam untul si lichiorul si amestecam din nou bine.

Turnam compozitia in blatul de tarta copt, decoram cu fulgi de migdale si dam la rece.

Citeste si despre: Ciocolata artizanala. Cum o recunosti?

Incearca si reteta: Desert cu pere si ciocolata

Urmareste episodul cu Paula Ana din seria #ChefTalks pe canalul de YouTube al lui Marius Tudosiei