Visezi la un desert cu pere si ciocolata? Gasesti mai jos reteta pregatita de Paula Ana Moraru (www.paulaana.ro) la Sanatatea in Bucate.

Paula este chocolatier de 12 ani, timp in care a observat cum s-au rafinat gusturile romanilor atunci cand vine vorba despre cel mai ispititor dulce – ciocolata. Cand spunem Paula Ana, nu vorbim despre ciocolata produsa la scara industriala, ci despre cea artizanala, obtinuta din boabele de cacao, fara conservanti sau grasimi vegetale.

Citeste despre: Ciocolata artizanala. Cum o recunosti?

Ce gust are ciocolata adevarata? Daca n-ai gustat pralinele sau tabletele de ciocolata pregatite de Paula, iti spunem atat:  o ciocolata de buna calitate este fantastica! Aromele sunt complexe, bogate, variate in functie de provenienta boabelor de cacao si modul de prelucrare. Gustul este matasos si-ti ramane mult timp.

Incearca si tu acasa desertul cu pere si ciocolata! Este atat de simplu si cuceritor la gust, incat va deveni rapid dulcele tau preferat.

Desert cu pere si ciocolata

  • 100 g unt
  • 160 g zahar
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 5 g praf de copt
  • 55 g fulgi de migdale
  • 60 ml lapte
  • 4-5 pere decojite
  • smantana dulce pentru decor

Porneste cuptorul la 16 de grade cu ventilatie, sau la 180 de grade daca ai un cuptor simplu. Unge formele cu unt.

Bate impreuna: untul cu zaharul, ouale, faina, pudra de cacao, praful de copt, fulgii de migdale si laptele. Da, pe toate impreuna!

Decojeste perele si taie-le putin baza pentru a avea o mai buna stabilitate atunci cand le vei aseza in forma de ceramica.

Toarna putina compozitie in forme, apoi aseaza para si umple formele cu compozitie, insa nu pana sus. Mai lasa spatiu cam de trei degete pana la marginea formei.

Trimite la cuptor sa se coaca pentru 30 de minute. Blatul de ciocolata va creste pufos si va invalui para.

Serveste-l cat timp e caldut, cu smantana dulce sau inghetata cu vanilie.

Incearca si reteta: Trufe de ciocolata neagra 

Urmareste episodul Chef Talks cu Paula Ana, pe canalul YouTube Marius Tudosiei