Paula Ana Moraru, ciocolatier, vine la Sanatatea in Bucate cu doua deserturi  simple, perfecte de incercat de Dragobete sau de Martisor. Ciocolata este deci vedeta emisiunii, caci este pusa in valoare intr-o reteta de trufe de ciocolata neagra si migdale si o crema de ciocolata facuta la cuptor.

Deserturile nu sunt excesiv de dulci sau grase, deci vorbim despre preparate care, mancate cu masura, sunt chiar sanatoase. Asadar, pregatiti-va sa aflati de la Paula aflam tot felul de secrete despre folosirea ciocolatei in cele mai ispititoare moduri.

Trufe de ciocolata neagra si migdale

  • 120 gr ciocolata neagra 70% cacao
  • 120 gr smantana lichida 35% grasime
  • 2 -3 linguri de migdale tocate

Smantana se fierbe cu putina coaja de portocala, ghimbir sau alta aroma, apoi se toarna peste ciocolata neagra. Ambele se lasa o vreme sa se odihneasca impreuna, apoi se amesteca pana avem o crema. Se adauga fulgii de migdale tocati si se da la rece apoi se formeaza bile de cate 7-8 grame.

Pentru exterior se tempereaza ciocolata, se dau trufele prin ciocolata neagra apoi prin fulgi de migdale.

Despre temperarea ciocolatei, citeste aici. 

Crema de ciocolata 

  • 2 oua
  • 65 gr zahar brun
  • 2 cani cu lapte
  • 1 baton vanilie
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 gr ciocolata alba
  • 1 lingurita cacao

DSC_0186

Laptele se fierbe pastaia de vanilie. Se ia de pe foc si se lasa sa se odihneasca.

Ciocolata nu se topeste, ci se combina cu putin lapte cald pentru a obtine o emulsie. Restul de lapte cald si usor racit se adauga treptat peste ouale batute cu zaharul si se amesteca. Vom obtine o crema pe care o impartim in doua. O jumatate o turnam peste ciocolata neagra si cacao, cealalta jumatate o turnam si o amestecam cu ciocolata alba.

Cremele se toarna in borcane care se aseaza intr-o tava umpluta pe jumatate cu apa, apoi se dau la cuptor la 160 de grade, timp de 30-40 de minute pana ce se formeaza deasupra o crusta.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 19 februarie 2017: Trufe de ciocolata neagra si migdale | Crema de ciocolata