Tarta cu ceapa si branzeturi este de inspiratie frantuzeasca. Partea cea mai frumoasa este ca o poti face cu ingrediente simple, romanesti. Mai precis, multa ceapa si branza. Grozav de savuroasa!

Citeste si despre: Quiche – o reteta veche, combinatii mereu noi

Tarta cu ceapa si branzeturi

  • ceapa alba
  • ceapa rosie
  • salote
  • arpagic
  • branza maturata
  • cimbru proaspat
  • mustar de Dijon
  • ou
  • smantana 35% grasime
  • fulgi de chili
  • sare

Intr-o tigaie, pune la incalzit un strop de ulei de floarea soarelui sau ulei de struguri care nu are aroma. Vrem sa se simta ceapa cu tot gustul ei caramelizat.

Taie ceapa inele, ca sa arate frumos in tarta, si rumeneste-o in ulei la foc potrivit. Lasa ceapa usor la racorit.

Adauga peste ceapa un amestec cu rol de liant (mustar de Dijon cu un ou, 200 ml smantana 35%, sare si fulgi de chili).

In vase ceramice poti pune numai umplutura cu branza si s-o trimiti la cuptor, fara aluat.

Pentru aluatul de tarta:

  • 175 gr faina
  • 30 gr unt rece
  • 1oo ml iaurt
  • praf de copt
  • putina sare

Framanta untul rece cu faina, praful de copt si sare. Adauga iaurtul si framanta usor, pentru a obtine un aluat legat care dupa coacere va fi crocant.

Intinde foaia de aluat cu mainile pe o tava de tarta unsa cu unt. Aseaza deasupra umplutura cu ceapa in straturi. Un strat foarte fin de ceapa intins pe aluat, apoi branzeturi razuite sau taiate in cubulete si din nou un strat de ceapa. Continua pana ce se termina umplutura si trimite tarta in cuptor sa se rumeneasca!

Incearca si reteta: Tarta de mamaliga cu ceapa, masline si capere

Foto: Raluca Constantin