Coulis-ul este un piure fin de fructe, pe care il poti pastra in frigider pentru mai mult timp pentru a-l folosi ca topping pentru orice desert. Poti incerca si coulis din legume, ideal cu preparate din carne.

Coulis de zmeura si mure

  • zmeura
  • mure
  • zahar
  • coaja de lime
  • brandy
  • zeama de portocala

Cantitatile sunt in functie de pofta si inspiratia ta.

Intr-o cratita fa un sirop din zeama de portocale si zahar.  Lasa siropul pe foc pana se leaga putin apoi adauga un paharel de brandy si coaja de lime. Explozie de arome!

La final vin fructele (zmeura si mure). Imbata-le in sirop pret de cateva minute apoi blendeaza si strecoara sosul printr-o sita deasa.

Coulis-ul de zmeura si mure este fin si divin daca-l asociezi cu deserturi pe baza de iaurt, inghetate, panna cotta sau cheesecake.

Incearca si reteta: Tarta cu ceapa si branzeturi