In era tehnologiei si a social media, mai poate sa ne surprinda o imagine cu mancare? Lucia Fainzilber, un fotograf argentinian, ne demonstreaza ca mancarea poate deveni chiar opera de arta contemporana.

Din expozitia ‘The Cookbook’ gazduita pana pe 7 septembrie 2019 la Praxis Gallery in New York City, fac parte compozitii atent alcatuite in jurul unor fructe si legume.

„Odinioara, mancarea juca si rolul de element figurativ in compozitii create cu meticulozitate. Cam asa se intampla si acum, in era digitala, cu fotografiile overhead ca parte a limbajului universal al mancarii. 

La asta m-am gandit cand am compus fiecare fotografie asemenea unui exercitiu vizual, cu intentia de a crea un festin vizual armonios.  (…)

Expozitia ‘The Cookbook’ este despre rolul mancarii ca protagonista in feed-urile noatstre de social media. 75% dintre imaginile pe care le vedem in transportul public, publicitate, Instagram si alte retele, sunt despre mancare. O consumam virtual, la nivel imaginar, tanjind. Nu mai e vorba despre gastronomie. Mancarea a devenit un star careia i se acorda hashtag-uri ca „food porn” de catre niste oameni ce se recomanda ca „foodies”. (…) Tehnologia si social media au inlocuit cartile de bucate si caietele de retete cu video tutoriale si imagini elaborate ce transforma mancarea in fetish.”, a declarat Lucia Fainzilber pentru oxfordculturalcollective.com

Fiecare dintre imaginile din cadrul expozitiei ‘The Cookbook’ prezita diverse combinatii de ingrediente perfect armonizate cromatic.

Te lasam sa le admiri mai jos pe cateva dintre ele:

Si daca nu ajungi la New York pana pe 7 septembrie, le regasesti pe toate pe oxfordculturalcollective.com

Sursa info&foto: oxfordculturalcollective.com

Text: Raluca Constantin