Ciorba de cartofi cu lapte batut este printre cele mai gustoase amintiri ale verilor din copilarie. Acrisoara si parfumata cu marar verde, e o bunatate pe care o poti gati repede, acasa.

Ciorba de cartofi cu lapte batut

  • 1 kg cartofi
  • 2 l lapte batut
  • ou (galbenus)
  • morcov
  • radacina de patrunjel
  • telina
  • mazare
  • ceapa
  • marar
  • sare
  • piper

Taie cartofii cubulete, marunteste ceapa si da pe razatoare celelalte legume. Caleste ceapa in putin ulei apoi adauga legumele razuite, boabele de mazare si caleste-le. Completeaza cu apa, acopera oala si las-o pe foc sa fiarba incet.

Cand legumele sunt aproape gatite adauga si cartofii cubulete, condimenteaza cu sare si piper. Amesteca laptele batut cu un galbenus si toarna-l in oala la finalul fierberii. Inchide imediat focul si amesteca incontinuu in oala.

Serveste ciorba de cartofi cu lapte batut, fierbinte , cu mult marar proaspat.

Incearca si reteta: Ciorba de dovlecel cu lapte batut 

Citeste si despre: Cartoful. Putina istorie si multe regionalisme

Foto: Raluca Constantin