Ciorba de cartofi cu lapte batut este printre cele mai gustoase amintiri ale verilor din copilarie. Acrisoara si parfumata cu marar verde, e o bunatate pe care o poti gati repede, acasa.
Ciorba de cartofi cu lapte batut
- 1 kg cartofi
- 2 l lapte batut
- ou (galbenus)
- morcov
- radacina de patrunjel
- telina
- mazare
- ceapa
- marar
- sare
- piper
Taie cartofii cubulete, marunteste ceapa si da pe razatoare celelalte legume. Caleste ceapa in putin ulei apoi adauga legumele razuite, boabele de mazare si caleste-le. Completeaza cu apa, acopera oala si las-o pe foc sa fiarba incet.
Cand legumele sunt aproape gatite adauga si cartofii cubulete, condimenteaza cu sare si piper. Amesteca laptele batut cu un galbenus si toarna-l in oala la finalul fierberii. Inchide imediat focul si amesteca incontinuu in oala.
Serveste ciorba de cartofi cu lapte batut, fierbinte , cu mult marar proaspat.
Incearca si reteta: Ciorba de dovlecel cu lapte batut
Citeste si despre: Cartoful. Putina istorie si multe regionalisme
Foto: Raluca Constantin