Salata de cartofi poate parea ceva banal. Totusi, cu proportiile si ingredientele potrivite, poate deveni un preparat demn de meniul unui restaurant de lux.
Pentru salata de cartofi ai nevoie de:
- cartofi noi fierti intregi, cu coaja
- cartof dulce, fiert
- ceapa rosie
- mustar cu boabe
- otet
- boia
- zeama de lime
- ulei de masline
- ardei iute
- patrunjel
- chives
- sare grunjoasa
Daca vrei sa ai un sos mai legat, adauga si putin cartof. Daca vrei sa ai un sos dulceag, adauga si putina miere de albine.
Taie cartofii fierti in bucati mari. Nu-i decoji! Coaja le ofera un plus de gust. Taie si cartofii dulci in bucati.
Pune toate ingredientele intr-un bol, toarna deasupra sosul, amesteca, presara sare grunjoasa, boia, inele de ceapa rosie, chives si frunze de patrunjel. Pentru o nota picanta, adauga fulgi de ardei iute sau feliute subtiri de ardei iute.
Citeste si: Cartoful. Putina istorie si multe regionalisme
Foto: Raluca Constantin