Reteta asta poate fi o solutie delicioasa de a salva o paine veche de la aruncare si de a reduce astfel risipa alimentara. Say no to #foodwaste! In plus, cu un cost mic, ai un antreu delicios gata cat ai clipi.

Descopera mai jos ingredientele si modul de preparare.

Paine cu verdeturi si cascaval

  • o paine (bagheta sau franzela)
  • cascaval afumat sau orice alta branza care se topeste frumos la cuptor
  • unt (~100 g)
  • ulei de masline (~2-3 linguri)
  • busuioc verde
  • ceapa verde
  • usturoi verde
  • sare grunjoasa

Cresteaza/feliaza painea dar nu taia feliile pana la capat. Ele trebuie sa ramana unite la baza.

Intr-un mojar piseaza ceapa verde, usturoiul verde, cu busuiocul si sare grunjoasa pana ce ai o pasta, apoi adauga in mojar untul si uleiul de masline si omogenizeaza.

Intinde crema de unt cu verdeturi pe paine si intre felii. Taie cascavalul in bucati groase de cate un deget si plaseaza-le uniform, strategic intre feliile de paine.

Aseaza painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt si trimite-o in cuptor sa se rumeneasca.

Cand se racoreste putin, rupe bucati din ea si bucura-te de savoarea untului cu verdeturi si a cascavalului care s-a topit.

Painea uscata mai poate renaste si intr-o reteta greceasca, de vara – Dakos

Foto: Raluca Constantin