Un tartar de hribi, cu savoarea si prospetimea padurii si un desert la care viseaza oricine: millefeuille cu crema de vanilie. Retetele sunt mai jos ­čÖé

Millefeuille cu crema de vanilie

  • aluat foitaj
  • unt
  • zahar
  • zmeura
  • capsuni
  • mure
  • coacaze
  • cirese

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • zahar
  • 8 galbenusuri
  • sare
  • busuioc
  • menta
  • unt
  • extract de vanilie
  • amidon

Foaia de aluat se imparte in parti egale, se unge cu unt, se presara cu zahar si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Deasupra aluatului se mai aseaza o foaie de copt si o tava care sa preseze aluatul. Se trimite in cuptor sa se coaca.

Pentru crema, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu putina sare si zahar.

Laptele se incalzeste la foc mic. Adaugam la infuzat si frunze de menta si busuioc verde, le lasam cateva minute sa-si raspandeasca aroma, apoi le scoatem. Luam vasul cu lapte de pe foc si adaugam compozitia cu ou si zahar, amestecand. Ca sa obtinem o crema consistenta, adaugam si putin amidon dizolvat in lapte sau apa. Extractul de vanilie vine la final, apoi untul batut spuma cu putin unt.

Incearca si reteta: Millefeuille cu mousse de dovleac 

Tartar de hribi

Hribii se feliaza fin, se stropesc cu zeama de lamaie, ulei de dovleac si putin ulei de masline. Se amesteca totul cu seminte de dovleac. Ceapa rosie si rosia se feliaza si ele.

Urmareste inregistrarea emisiunii Sanatatea in Bucate din data de 9 iunie 2018: Millefeuille cu crema de vanilie | Tartar de hribi