Pe 24 iunie s-a lansat editia 2019 a ghidului de restaurante Gault&Millau, unul dintre cele mai importante evenimente ale acestui an din gastronomia romaneasca. In cadrul evenimentului au fost anuntate clasamentul si premiile Gault&Millau 2019 pentru bucatarii si restaurantele din Romania.
275 de restaurante si localuri POP din 15 orase si destinatii speciale au fost selectate anul acesta in ghidul Gault&Millau.
Titlul de Bucatarul Sef al Anului i-a revenit in acest an lui Alexandru Dumitru de la Bistro Ateneu care a fost declarat cel mai bun restaurant din Romania cu 15.5 puncte si 3 bonete.

Alexandru Dumitru este printre cei mai tineri Chefi romani pentru care bucataria este strans legata de natura, ingrediente de sezon si produse locale.
De la Atra Doftana, restaurantul la care a gatit pentru doi ani, Alexandru Dumitru a adus conceptul de „farm-to-table” la restaurantul Bistro Ateneu si de curand si la restaurantul La Vinuri, parte a aceluiasi grup, Le Manoir.
In 2018, Alexandru Dumitru a primit de la Gault&Millau premiul Terroir pentru relatia cu producatorii locali dupa ce s-a remarcat cu preparatele pregatite la restaurantul Atra Doftana.
Urmareste un interviu din seria #ChefTalks cu Alexandru Dumitru:
Marii bucatari de maine:
Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte)
Radu CM Ionescu, Kaiamo (15 puncte)
Roland Suciu, Baracca (15 puncte)
Femeia bucatar a anului: Oana Irina Coanta, Bistro de l’Arte (12,5 puncte)
Urmareste un interviu din seria #ChefTalks cu Oana Coanta:
Dobrogea: Anne Marie Rosenberg, Clos des Colombes (12 puncte)
Moldova: Claudia Bacanu, Toujours (12 puncte)
Muntenia: Paul Oppenkamp, the Artist (15 puncte)
Transilvania: Roland Szegedi, Cabinet de Vin & Cocote (13 puncte)
Terroir: Ioan Bebeşelea, Syndicat Gourmet (12,5 puncte)
Cofetar-patiserul anului: Ana Consulea, Zexe Braserie (11 puncte)
Alte restaurante care au obtinut un scor de peste 13 puncte:
Relais & Chateau Bistrot Francais Bucuresti (14 puncte),
Joseph by Joseph Hadad (13,5 puncte),
L’Atelier de Samuel Le Torriellec Bucuresti (13 puncte)
Cu mandrie anuntam ca printre restaurantele listare in Ghidul Gault&Millau 2019 la sectiunea Pop este si bistro-ul nostru din Pipera, Bacania Veche the Charity Shop!

In timp, ghidul a cunoscut un success international, Gault&Millau fiind acum prezent in peste 20 de tari si 5 continente.
In Romania, Gault&Millau isi propune explorarea bucatariei locale prin evaluarea calitatii, creativitatii si autenticitatii descoperite in restaurantele locale.
Foto: Gault&Millau
Text: Raluca Constantin