Burrata este o specialitate de branza specifica regiunii Puglia (Italia). Mai precis, in Andria, zona Murgi, regiunea Puglia a fost pregatita prima burrata, acum ~100 de ani.

O recunosti usor pentru ca arata ca o punguta de mozzarella, ferma la exterior, cu interiorul delicat si cremos.

Branza untoasa, delicata si perisabila este un produs local ce se modeleaza exclusiv manual pentru a obtine textura si forma potrivite.

Cum se face Burrata vezi in filmuletul de mai jos

Cum servesti Burrata?

Burrata este un produs natural, excelent prin prospetimea sa. Trecerea timpului ii afecteaza textura si gustul, de aceea se consuma in primele 24 de ore de la modelare.

Pentru a te bucura de savoarea si cremozitatea burratei, serveste-o la temperatura camerei impreuna cu rosii gustoase, busuioc proaspat si paine de casa, stropite cu ulei de masline.

Bruschetta burrata&cabra
Bruschetta burrata&cabra; Foto: Raluca Constantin

Textura fina si untoasa se potriveste minunat si cu fructe de padure, pepene galben sau smochine coapte pe grill.

Citeste si: Cum recunosti un parmezan autentic?

Surse info: www.castellocheese.com, wiki, youtube

Foto: pixabay.com, Raluca Constantin

Text: Raluca Constantin