Ali Nazik este o reteta turceasca grozava daca nu te zgarcesti la mirodenii. Bucura-te de savoarea legumelor si de zilele de vara si pregateste reteta asta delicioasa!
Pentru sosul de iaurt&vinete ai nevoie de:
- vinete
- usturoi
- iaurt
- ulei de masline
- piper
Coace vinetele si curata-le apoi blendeaza-le cu iaurt, usturoi, ulei de masline si piper.
Pentru carnea de miel:
- carne de miel
- ceapa
- fulgi de chili
- bulion
- ulei de masline
- apa
- rosii
- ardei
- ceapa
Ceapa se toaca marunt si se incalzeste in ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat, adauga carnea de miel tocata la cutit (bucatile mai mari vor fi mai savuroase asa decat daca le-ai toca la masina) si las-o sa se rumeneasca impreuna cu ceapa. Adauga bulion si apa, acopera vasul si lasa sa se gateasca la foc mic. Spre final adauga fulgi de chili.
Separat, in ulei de masline, rumeneste bucati inegale de ceapa, ardei si rosii. Vei obtine un sos delicios pe care il poti servi impreuna cu carnea de miel si sosul de vinete cu iaurt. Combinatia este cuceritoare!
Incearca si reteta: Vinete coapte cu iaurt si rodie
Foto: Raluca Constantin