Budinca de cirese este un desert cuceritor prin simplitatea sa. E sezonul cireselor si o poti face rapid, asa ca da o fuga la piata si apuca-te de treaba.

Citeste si: 8 motive pentru care sa mananci cirese

Pentru budinca de cirese ai nevoie de:

  • 500 g cirese
  • 260 g faina
  • 4 linguri de zahar + 2 linguri pentru caramelizat ciresele
  • un pahar cu lapte
  • o lingura de ulei de struguri
  • praf de copt
  • un praf de sare
  • extract de vanilie

Curata ciresele de samburi. Topeste zaharul intr-o tigaie, adauga ciresele, amesteca usor si lasa pe foc sa-si lase suc dar sa nu se inmoaie prea tare.

Pentru aluat amesteca  faina cu zaharul, o jumatate de lingurita de praf de copt, un praf de sare. Adauga un pahar cu lapte si un strop de ulei de struguri si extract de vanilie.

Mixeaza. Vei obtine un aluat moale. Unge cu unt o tava de cuptor cu peretii inalti si toarna compozitia. Deasupra aseza artistic ciresele si trimite vasul la cuptor.

Incearca si reteta de Clafoutis cu cirese

Foto: Raluca Constantin