Clafoutis este un desert din zona Limousin care si-a luat numele din dialectul patois de la”clafi” ce inseamna „plin”. Clafoutis-ul e plin de cirese, precum e cerul de stele („clafi d’estials”)
Clafoutis cu cirese
- cirese
- 2 oua
- 3 galbenusuri
- 30 g faina de migdale
- 100 g faina de grau
- 100 gr zahar
- 250 ml smantana pentru frisca
- unt
- un praf de sare
- zahar pudra
Amesteca faina de migdale impreuna cu zaharul, faina de grau si sarea. Daca nu ai faina de migdale, poti macina fulgi de migdale.
Intr-un bol de mixer pune ingredientele umede: mai intai albusurile de la ouale intregi, apoi si toate galbenusurile (5) si smantana. Amesteca pana ce obtii o compozitie cremoasa. Adauga amestecul de faina si zahar si omogenizeaza, apoi lasam compozitia la frigider 24 de ore.
Unge cu unt o forma de tarta sau mai multe ramekinuri. Incinge cuptorul la 200C.
Spala si curata ciresele de samburi si aseaza-le in fiecare forma de tarta. Deasupra lor presara putin zahar pudra. Toarna aluatul in forme si trimite la cuptor timp de 12-15 minute minute, pana ce creste si se rumeneste.
Clafoutis-ul se serveste cald, presarat cu zahar pudra.
Citeste si articolul: 8 motive pentru care sa mananci cirese