Cobbler cu zarzare este printre cele mai simple si parfumate deserturi de vara.
Ce este Cobbler? Un desert cu fructe coapte si aluat fraged deasupra. Se crede ca numele vine de la asemanarea aluatului sfaramat de deasupra cu pietrisul (cobblestones).
Citeste articolul: Cobbler, Crisp, Crumble. Care e diferenta?
Cobbler cu zarzare/caise
- zarzare/caise
- 3 linguri de zahar
- amidon
- scortisoara
- nucsoara
- unt
- 125 ml apa
Aluatul pentru cobbler:
- 1 cana faina
- 1 lingura de zahar
- 1 lingurita de praf de copt
- 3 linguri de unt
- 1/2 cana de lapte
- sare
Intr-o tigaie fierbe zaharul cu apa, scortisoara si nucsoara. Adaugam zarzarele, untul si putin amidon cat sa lege toata povestea asta delicioasa. Mai lasa putin pe foc sa scada, dar sa nu cumva sa se transforme in gem!
Framanta aluatul: faina cu putin praf de copt, unt rece, zahar si putina sare. Inmoaie cu lapte. Intinde aluatul cu mana. Pana la urma, e o tarta rustica.
Toarna fiertura de zarzare inr-un vas ceramic si deasupra ei aseaza petice de aluat.
Trimite la cuptor sa se coaca la 170 de grade.
Serveste cobbler-ul caldut, cu o cupa de inghetata de vanilie sau o lingura de smantana fermentata. O nebunie de vara! 🙂
Incearca si reteta: Caise coapte cu cardamom
Foto: Raluca Constantin