Desertul acesta este atat de simplu si de aromat, incat e pacat sa nu-l faci in zilele de vara, in plin sezon de caise. Ai grija sa ai in frigider si niste iaurt grecesc cu care sa-l servesti. Combinatia e pur si simplu innebunitoare!
Caise coapte cu cardamom
Intr-o tigaie fierbe un soi de ceai cu putina apa, sofran, putina sare si cateva pastai de cardamom usor strivite cu cutitul. Combinatiile de fructe cu mirodenii picante sunt innebunitoare, asa ca adauga si putin piper alb sau fulgi de ardei iute.
Lasa-le 2 minute pe foc si spre final redu temperatura si adauga mierea pentru a obtine un sirop.
Alege niste caise putin mai ferme si adauga-le intregi in siropul pregatit mai devreme. Trimite tigaia la cuptor pe functia grill pentru ca fructele sa se rumeneasca si siropul sa scada. E nevoie de 10 minute pentru ca aromele sa explodeze si caisele sa se rumeneasca.
Desertul este divin cu o lingura de iaurt grecesc si nuci coapte.
Incearca si retetele: Prajitura frangipane cu caise | Vinete cu linte
Foto: Raluca Constantin