
Ardei Kapia cu branza la cuptor
Ardei Kapia cu branza la cuptor este o alaturare pe cat de simpla pe atat de ispititoare. Pe langa niste ardei kapia iti trebuie niste branzeturi bune romanesti si-o smantana grasa (in Bacania Veche gasesti smantana dolofana de la Laptaria cu Caimac)
Iata toate ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta:
- ardei Kapia
- branza veche de oi – desarata
- branza de burduf
- smantana fermentata
- ceapa rosie
- patrunjel si marar frunze si seminte necoapte (verzi) sau flori
- o rosie de la care vei folosi numai pulpa
- ulei de masline
- piper
- fulgi de ardei iute
Amesteca branzeturile, smantana, ceapa tocata marunt, verdeturile si pulpa de rosii (taiata cubulete) cu ulei de masline, piper, fulgi de ardei iute.
Nu coace ardeii. Decupeaza-le capacul si scoate-le semintele cu grija. Umple-i cu amestecul pregatit si trimite-i la cuptor, la 190 de grade, pana se rumenesc si branza e moale inauntru.
Pe langa faptul ca gustul va fi unul grozav, branzeturile si ardeii isi vor lasa in tava o zeama delicioasa. Nu o irosi 🙂 Ia o bucata de paine si devoreaza tot.
Incearca si reteta: Supa crema de ardei copt
Foto: Raluca Constantin
Lasă un răspuns