Bacania Veche
Ardei Kapia umpluti cu branza

Ardei Kapia cu branza la cuptor

Ardei Kapia cu branza la cuptor este o alaturare pe cat de simpla pe atat de ispititoare. Pe langa niste ardei kapia iti trebuie niste branzeturi bune romanesti si-o smantana grasa (in Bacania Veche gasesti smantana dolofana de la Laptaria cu Caimac)

Iata toate ingredientele de care ai nevoie pentru aceasta reteta:

  • ardei Kapia
  • branza veche de oi – desarata
  • branza de burduf
  • smantana fermentata
  • ceapa rosie
  • patrunjel si marar frunze si seminte necoapte (verzi) sau flori
  • o rosie de la care vei folosi numai pulpa
  • ulei de masline
  • piper
  • fulgi de ardei iute

Amesteca branzeturile, smantana, ceapa tocata marunt, verdeturile si pulpa de rosii (taiata cubulete) cu ulei de masline, piper, fulgi de ardei iute.

Nu coace ardeii. Decupeaza-le capacul si scoate-le semintele cu grija. Umple-i cu amestecul pregatit si trimite-i la cuptor, la 190 de grade, pana se rumenesc si branza e moale inauntru.

Pe langa faptul ca gustul va fi unul grozav, branzeturile si ardeii isi vor lasa in tava o zeama delicioasa. Nu o irosi 🙂 Ia o bucata de paine si devoreaza tot.

Incearca si reteta: Supa crema de ardei copt

Foto: Raluca Constantin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *