Supa crema de ardei copt este una dintre bucuriile verii. Si daca pui ardeii copti la congelator, poti pregati supa asta si in sezonul rece, oricand ai pofta de-o portie de soare.
Pentru supa crema de ardei copt ai nevoie de:
- 3-4 ardei copti (pot fi si rosii si galbeni)
- 1 ceapa mare rosie, dulce
- 3 catei de usturoi
- supa de legume (sau apa)
- 1 cartof potrivit
- 1 rosie mica, decojita
- smantana dulce si smantana fermentata, parti egale
- cimbru
- dafin
- patrunjel
- busuioc
Caleste in putin ulei de floarea soarelui ceapa taiata in bucati mari, cartoful si usturoiul. Spre final pune si buchetul “garni” 🙂 (cimbru, dafin, patrunjel, busuioc, legate intr-un buchetel pe care il scoti la finalul gatirii)
Toarna in tigaie si ardeii curatati si scursi de zeama. Zeama pastreaz-o! E cel mai gustos lucru din povestea asta.
Adauga rosia decojita si fara seminte, ca sa completeze gustul grozav. Toarna apoi supa de legume. Nu multa.
La final pune zeama ardeilor copti, blendeaza si apoi adauga smantana dulce si o parte din cea fermentata. Restul pastreaza pentru decor.
Dulceata si aroma acestei supe merg mana in mana cu niste faramite de branza veche de oaie sau de burduf!
Incearca si reteta Sos de ardei copti
Foto: Raluca Constantin