Sosul acesta de ardei copti, cu branza si busuioc este o incantare pentru simturi. Reteta este extrem de simpla, minunata pentru zilele de vara.
Ai nevoie de:

  • ardei kapia
  • ulei de nuca presat la rece
  • branza veche de oaie sau de capra
  • frunze de busuioc verde
  • frunze de ceapa verde

Aseaza la sfarait pe grill cativa ardei kapia (4-5). Pentru orice vrei sa rumenesti afara, un partener de nadejde este Smoker Afumatoare BBQ Classic de la Campinggrill.ro 

Nu strica sa coci mai multi ardei ca sa-ti ajunga si pentru o salata delicioasa, sau ii poti pastra pentru iarna, in congelator.

Asadar, dupa ce s-au copt ardeii, curata 4-5 bucati, adauga-i in vasul unui blender impreuna cu trei frunze de busuioc verde, un fir de ceapa verde, putin ulei de nuca si branza veche de oaie pentru un gust intens. De sare nu este nevoie.

Tot ce mai ramane de facut este sa blendezi si ai obtinut un sos delicios pe care il poti intinde pe o felie de paine cu maia. Sa-ti mearga la inima!