Bouyourdi este un aperitiv grecesc plin de arome, cu branza, rosii, ardei iute, oregano si ulei de masline. Toate la cuptor.

E greu sa zici ca pentru reteta de Bouyourdi ai nevoie de cantitati. Pentru ca totul se face din ochi si dupa propria inspiratie, atata timp cat ai ingrediente savuroase, de sezon. Cateva felii de rosie zemoasa, o bucata de feta, putin ardei si mult ulei de masline apoi oregano din belsug si un cuptor incins.

Bouyourdi poate fi un mic dejun minunat sau o cina pentru intreaga familie. Secretul este sa-l aduci la masa direct din cuptor pentru a te bucura de arome. In mod traditional se gateste in vase de lut, dar ideea lui Marius Tudosiei este una si mai ispititoare: Bouyourdi in dovlecei patison

Ai nevoie de:

  • dovlecel rotund (patison)
  • branza feta
  • ceapa
  • rosie
  • ardei
  • busuioc
  • oregano
  • menta
  • ulei de masline
  • fulgi de chili
  • pulpa fara samburi de la dovlecel

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade.

Scobeste cu grija dovleceii si pastreaza pulpa fara samburi. Marunteste-o. Toaca ceapa, ardeii, rosiile si caleste-le putin in ulei de masline.

Inchide focul si adauga minunatia de aromatice (oregano, menta, busuioc), fulgii de chili si branza feta sfaramata usor.

Umple dovleceii cu acest amestec. Aseaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt pe care nu-ti ramane decat sa o trimiti in cuptor timp de 20-25 min, la 170 de grade cu ventilatie.

Incearca si reteta: Baga Ganoush